• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  01.10.2018

Poziv za privrednike općine Maglaj

 

Udruženje poslodavaca Zenica poziva privrednike sa područja općine Maglaj da prisustvuju radionici projekta "Be Transparent to Business" koja će se održati u JU Dom kulture "Edhem Mulabdić" u srijedu 10.10.2018. godine sa početkom u 11:30 sati.

Projekat "Be Transparent to Business" Udruženje poslodavaca Zenica realizuje u partnerstvu sa Savezom udruženja/udruga poslodavaca ZDK, a koji je sufinansiran od strane Američke ambasade u Bosni i Hercegovini.

Projekat se realizuje s ciljem poticanja aktivnijeg sudjelovanja poduzetnika u BiH na proces donošenja odluka i cjelokupnog tržišnog pozicioniranja provođenjem niza ifnormativnih događaja o relevantnim pravnim okvirima, parafiskalnim opterećenjima na svim nivoima vlasti, transparentnom raspodjelom javnih prihoda, mehanizmima saradnje s medijima, te unapređenju zajedničkog udruživanja i pristupa poduzetnika pri rješavanju relevantnih pitanja prema vlastima.

Ovaj projekat ima za cilj stvoriti otvorenu i inkluzivnu komunikaciju između sudionika. Projektom "Be Transparent to Business" planirano je da se održi pet radionica sa poduzetnicima i pet sastanaka sa medijima "Breakfast with Media" u pet gradova/općina ZDK: Zenica, Zavidovići, Maglaj, Usora i Breza.