• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  28.09.2018

Microsoft BiH i partnerska firma Infonet predstavili najnovija rješenja

Danas su predstavnici Microsofta BiH uposlenicima Općine Maglaj predstavili najnovija IT rješenja za unaprijeđenje poslovanja. Kao uvodničar, prisutnima se obratio Omar Krivošija, direktor Microsofta BiH naglašavajući da je općina Maglaj jedna od rijetkih lokalnih uprava koja je potpisala Sporazum o saradnji sa Microsoftom BiH a u cilju unaprijeđenja poslovanja i modernizovanja administracije.

Prezentovane su mogućnosti poslovnog paketa Office koji umnogome olakšava rad, poslovnu korespondeciju i nudi svakom korisniku mogućnost za pravljenje rezervne kopije podataka.

U drugom dijelu prezentacije, kompanija Infonet iz Tuzle je prezentovala rješenje za elektronsko praćenje i evidenciju dokumenata. Ovo rješenje je implementirano u gradu Tuzla. Aplikacija u potpunosti podržava elektronsko poslovanje i ovim rješenjem se definišu svi poslovni procesi i eliminiše bespotrebno umnožavanje dokumenata. Takođe, veoma jednostavno se pravi analiza poslovnih procesa.

Na kraju, Općinski načelnik se zahvalio gostima na prezentaciji i izrazio je spremnost Općine Maglaj da uvede nove tehnologije koje će olakšati poslovanje, povećati transparentnost u radu te olakšati komunikaciju sa građanima.