• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  19.09.2018

"Septembarski dani otpora 92-95"

 

Pozivamo sve pripadnike branilačkih kategorija, sugrađanke i sugrađane općine Maglaj da prisustvuju otvaranju «Septembarskih dana otpora 92-95»  u petak 21. septembra 2018. godine sa početkom u 10,00 sati na platou ispred JU Dom kulture "Edhem Mulabdić".

Organizator ovogodišnje manifestacije je Jedinstvena organizacija boraca "Unija veterana" Maglaj.

Na dan otvaranja manifestacije u saradnji SRD“Bosna“ Maglaj održat će se takmičenje invalidnih lica u Sportskom ribolovu na Ribarskoj stazi, također sa početkom u 10,00 sati gdje će nastupiti ekipe iz FBiH.

Za vrijeme otvaranja iste Društvo pedagoga fizičke kulture Maglaj, održat će ”Biciklistički defile”, učenika osnovnih i srednjih škola u 10:30 sati na platou ispred JU Dom kulture "Edhem Mulabdić", te ovim putem pozivamo da se obilježavanju pridruže svi pripadnici branilačkih kategorija i građani, a ljubitelji biciklističke vožnje u starosti od 7 do 77 godina dođu i budu učesnici u biciklističkom defileu.

22.09. u subotu održat će se „Pohod Stazama branilaca“u saradnji sa Planinarsko-skijaškim društvom «Smajlovac» koji očekuju učešće oko 25 planinarskih društava. Okupljanje učesnika pohoda je do 09,30 sati na platou ispred Doma kulture»Edhem Mulabdić». Nakon prigodnih obraćanja domaćina, biće položeno cvijeće na Centralno spomen obilježje šehidima, poginulim braniocima i civilnim žrtvama rata u Parku ljiljana.

23.09. u nedjelju u zgradi bivše TO, u suradnji sa Streljačkim klubom „SKOSI“ Maglaj održat će se turniri  u streljaštvu  omladinaca općine Maglaj u 09,00 sati, i osoba sa invaliditetom u terminu od 10,00 sati. Na turniru osoba sa invaliditetom  nastupit će klubovi  iz FBiH.

Pridružite nam se u aktivnostima koje su organizirane u povodu obilježavanja "Septembarskih dana otpora 92-95".