• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  18.09.2018

Održane ulične trke povodom Dana općine Maglaj

 

U organizaciji Društva pedagoga fizičke kulture, a pod pokroviteljstvom Općine Maglaj, održane su ulične trke "Maglaj 610" učenika osnovnih i srednjih škola povodom Dana općine Maglaj.

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić proglasio je otvorenim ulične trke i kazao: " Želim vam da se danas lijepo družite, da završite svi trku bez ikakvih povreda i da uživate. Čestitam vam Dan općine Maglaj i želim sve najbolje. Sretno!"

U kategoriji djevojčica 6. i 7. razreda najuspješnije su bile Medina Bajrić- prvo mjesto, Amra Bradarić- drugo mjesto i Adina Sijahović- treće mjesto, dok su najuspješniji dječaci iste kategorije bili Ajdin Mustabašić-prvo mjesto, Hajrudin Vehabović- drugo mjesto i Anadi Ahmetović-treće mjesto.

U kategoriji djevojčica 8. i 9. razreda najbolje su bile Almedina Merdić-prvo mjesto, Aldina Merdić- drugo mjesto i Mia Pervan-treće mjesto, a dječaci u istoj kategoriji najbolji su bili Adin Turčinović-prvo mjesto, Almedin Mezetović-drugo mjesto i Adin Smajlagić- treće mjesto.

U kategoriji djevojaka srednjih škola titule najboljih ponijele su Aldina Fejzić-prvo mjesto, Eda Muhamedović- drugo mjesto i Edna Halilović- treće mjesto, a u muškoj kategoriji najbolji su bili Sanjin Šabanović- prvo mjesto, Faris Gračić- drugo mjesto i Enez Mujanović- treće mjesto.