• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  09.08.2018

Održan Susret Općinskog načelnika i administracije sa dijasporom

 

Danas je održan Susret Općinskog načelnika i administracije sa dijasporom u sali Općinskog vijeća Maglaj, gdje su prisutni imali priliku da iznesu svoje stavove, mišljenja i prijedloge po pitanju buduće saradnje, komunikacije i poboljšanju istog.

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić zahvalio se prisutnima na izdvojenom vremenu i istakao: „Svjesno smo da živite u državama koje su uređenije od Bosne i Hercegovine, gdje se svi pridržavaju određenih procedura. Nama je cilj zaista da i ovdje bude što efikasnija i jednostavnija saradnja između nas predstavnika Općine i vas koji živite i radite u inozemstvu. Mi smo spremni da razgovaramo o svim aspektima, o onome šta vi želite, a šta mi možemo učiniti za vas u skladu sa mogućnostima.“

Nermin Bešlagić iz Odjeljenja za lokalni razvoj Općine Maglaj kazao je da su svi na raspolaganju kako bi odgovorili na njihova pitanja.

„ Mi smo tu da čujemo vaše poteškoće i promišljanja, te da pokušamo koliko smo u mogućnosti popraviti i pojednostaviti uslugu prema vama“, istakao je Bešlagić.

Cilj današnjeg susreta je razgovor o načinu komunikacije, te unapređenju određenih segmenata unutar Općine, a koji bi učinili saradnju boljom i efikasnijom. Ovo je samo jedan od susreta sa Maglajkama i Maglajlijama koji žive i rade izvan Bosne i Hercegovine, a slijedeći će ponovo biti u decembru ove godine.