• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  06.08.2018

Odigran Memorijalni turnir u odbojci na pijesku "Jasenko Softić"

 

Na pješčanom terenu kod Sportske dvorane, proteklog vikenda je u organizaciji Odbojkaškog kluba Maglaj odigran Memorijalni turnir u odbojci na pijesku „Jasenko Softić“ u muškoj i ženskoj konkurenciji. Turnir je ponudio izuzetno kvalitetne i uzbudljive susrete, a odigrano ih je više od 40 u obje konkurencije. Organizuje se u čast prerano preminulog Jasenka Softića, dugogodišnjeg igrača OK Maglaj, odbojkaškog sudiju i profesora u MSŠ Maglaj. Turnir je ove godine svečano proglasio otvorenim Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić.

U  muškoj konkurenciji takmičilo se 18 ekipa. Prvo mjesto osvojila je ekipa Caffe bar „Point“ Maglaj za koju su nastupali Adi Osmanović i Mahmutović Damir, koji su u finalu savladali Magnet SHOP Maglaj (Amir Karamović/Nerman Kovačević) rezultatom 2-0 (21:19; 22:20). Treće mjesto u muškoj konkurenciji osvojila je ekipa „Silver Town“ iz Srebrenika (Slanjankić Nedim/Harčinović Alen).

Kod djevojaka je bilo prijavljeno 10 ekipa. Najuspješniji par bile su Zorana Makivić i Ljubica Šarkanović koje su u finalu savladale ekipu Caffe bar „Point“ Maglaj (Elma Karabegović/Tamara Češić) rezultatom 2-0 (21:13, 21:9). Treće mjesto u konkurenciji djevojaka osvojila je ekipa „Stil Projekt“ Maglaj (Halilović Edna i Muhamedović Eda).