• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  12.07.2018

Maglaj tuguje

 

Danas je Dan žalosti u Općini Maglaj zbog dvije smrtno stradale osobe u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila utorak u 23:50 sati na magistralnom putu M 17 u naselju Poljice, općina Maglaj. U nesreći su smrtno stradali mladići Hodžić ( Nehrudin ) Adin (19 godina ) i Dikedžić ( Almir ) Ajnur ( 19 godina ).

Teška je i duboka bol u njihovim porodicama, za Ajnurom i Adinom tuguju i njihovi brojni prijatelji, a Maglajlije duboko suosjećaju s tragedijom i bolom u porodicama Dikedžić i Hodžić.

Danas je zabranjeno održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i ne emitira se  muzika u ugostiteljskim objektima. Na zgradi Općine Maglaj, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Općina spuštene su zastave na pola koplja.

Dženaza smrtno stradalom Hodžić ( Nehrudin ) Adinu klanjat će se danas 12.07.2018. godine poslije ikindije namaza u 17:10 sati ispred džamije u Misurićima, a ukop na mezarju u Jelovcu.

Dženaza Dikedžić ( Almir ) Ajnuru klanjat će se sutra 13.07.2018. godine poslije ikindije namaza u 17:10 sati ispred Kuršumlije džamije, a ukop na mezarju Turbe.

Ovim putem izražavamo najiskrenije saučešće porodicama Dikedžić i Hodžić.