• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  02.07.2018

K O N K U R S za dodjelu novčane pomoći za nabavku obaveznih udžbenika– djeci branilaca za školsku 2018./2019.godinu

 

Obavještavaju se pripadnici branilačke populacije (djeca branilaca) koji imaju prebivalište na području općine Maglaj u trajanju od najmanje 24 mjeseca, odnosno 6 mjeseci ukoliko imaju status povratnika i koji prava iz oblasti branilačko-invalidske zaštite ostvaruju u općini Maglaj, kao i povratnici u Republiku Srpsku koji ostvaruju osnovna prava iz branilačko-invalidske zaštite u općinana/Grad Kantona i koji su na evidenciji nadležnog organa za vojne evidencije u općini Maglaj da je objavljen Konkurs za dodjelu novčane pomoći za nabavku obaveznih udžbenika– djeci branilaca za školsku 2018./2019.godinu.

  Visina novčane pomoći određena je u  sljedećim iznosima:

  • za kupovinu obaveznih udžbenika u osnovnim školama.......................100,00 KM
  • za kupovinu obaveznih udžbenika u srednjim školama.........................150,00 KM

Tekst Konkursa možete pogledati na Oglasnoj ploči Općine Maglaj, matičnom uredu Novi Šeher, matičnom uredu Kosova ili OVDJE.

Za djecu pripadnika branilačke populacije zahtjev za dodjelu novčane pomoći za nabavku udžbenika sa potrebnom dokumentacijom podnosi roditelj/ staratelj  u  periodu  od 02.07.2018.god.(ponedjeljak) do 23.07.2018. god. (ponedjeljak), kada je i posljednji dan podnošenja zahtjeva na Protokolu Općine Maglaj, a putem nadležne Službe za branilačko-invalidsku zaštitu općine Maglaj.

Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave neće biti  uzete u razmatranje.