• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  14.06.2018

Dodijeljene diplome maturantima 66. generacije Mješovite srednje škole Maglaj

 

Održana je dodjela diploma 66. generaciji maturanata Mješovite srednje škole Maglaj u prisustvu Općinskog načelnika Mirsada Mahmutagića, direktora škole Ermina Tankovića, razrednika, osoblja škole i ponosnih roditelja ovogodišnje generacije.

Na samom početku prisutne je pozdravio direktor Ermin Tanković i zahvalio se razrednicima, učenicima i njihovim roditeljima na izuzetnoj saradnji koja je rezultirala odličnim rezultatima.

„Još jednom u svoje ime i u ime kolektiva želim da maturantima čestitam na uspješnom okončanju srednjoškolskog obrazovanja i da vam poželim puno dobrog zdravlja, sreće i uspjeha u budućnosti. Zahvaljujem se ovim putem i roditeljima naših maturanata koji su ove tri, odnosno četiri godine bili dobri partneri u odgoju i obrazovanju naše djece. Pohvaljujem i razrednike i razredna vijeća koji su sigurno doprinijeli da imamo ovo prekrasno veče. Ova generacija pored uspjeha na takmičenjima različitih nivoa, bit će upamćena i po svojim ljudskim kvalitetima od kojih bih izdvojio humanost, savjesnost, entuzijazam i želju da svojoj školi ostave nešto korisno što će koristiti budućim generacijama. Ostaje mi nada da će oni opravdati sve ove rezultate postignute u Mješovitoj srednjoj školi Maglaj i da im jedini cilj neće biti odlazak iz Bosne i Hercegovine, već ostanak da bi sačuvali svoju zemlju i izborili se za njenu bolju budućnost“ istakao je direktor Tanković.

Direktor je uručio priznanje ovogodišnjoj učenici generacije Ajli Lošić, a Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić joj je uručio novčanu nagradu i obratio se prisutnima.

„ Ovo je jedan veliki dan za sve nas koji smo ovdje, dan kada ispraćamo 66. generaciju za koju možemo imati samo riječi pohvale. Hvala roditeljima, hvala profesorima, ali posebno vama maturantima koji ste najzaslužniji za ovako dobre rezultate. Pred vama je novi dio života, novi period, pred vama su dva puta. Jedni će vjerovatno nastaviti školovanje, želim im sreću, da nastave sa ovako dobrim rezultatima, da dobiju diplome koje će vrijediti, koje će značiti i koje će im predstavljati životno zadovoljstvo. Onima koji ne idu dalje, želim da pronađu put sa kojim će biti zadovoljni, da pronađu posao koji će im omogućiti normalan život. Postoji i treći put na koji se nadam da nećete biti prisiljeni, to je onaj koji vodi iz ovog grada i države. Nadam se da dolaze bolja vremena, da mladi neće morati napuštati BiH, te da će u njoj pronaću sve ono što im je potrebno“, kazao je načelnik Mahmutagić.

Ajla Lošić pročitala je pismo generacije i između ostalog naglasila: „ Uveli su nas u svijet odraslih kao ravnopravne, obrazovane, a ne manje vrijedne ljude. Dali su nam opće i stručno znanje . Moglo bi se do jutra nabrajati sve što su radili za nas. Mi kao generacija ponijet ćemo iz ove škole spektar uspomena, koje nikada neće do duboke starosti izblijediti.“

Općinski načelnik uručio je novčane nagrade i učenicima koji su dobili posebna priznanja, a pedagogica Inela Tanković dodijelila priznanja i onima koji su tokom školovanja ostvarili izvanredne rezultate, promovisali školu, istakli se u nastavnim i vannastavnim priznanjima.