• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  06.06.2018

Rukometni reprezentativci BiH u posjeti Općinskom načelniku

 

Danas su rukometni reprezentativci BiH na čelu sa selektorom Bilalom Šumanom posjetili Općinskog načelnika Mirsada Mahmutagića.

Razgovarali su o njihovom boravku u općini Maglaj, a načelnik Mahmutagić srdačno im je poželio dobrodošlicu i istakao: „Hvala selektoru Šumanu, koji se trudi i koji se daje maksimalno u obavljanje svog zadataka, veliki je borac i entuzijazista. Naš grad je grad rukometa i Maglaj je iznjedrio mnogo kvalitetnih igrača. Kod nas je svaka utakmica derbi i veliki događaj za naš grad. „

Selektor bh reprezentacije Bilal Šuman zahvalio se Općinskom načelniku na gostoprimstvu i prilici da budu gosti općine Maglaj, te naglasio da je ova sredina itekako poznata po rukometu.

„Mi znamo da je u Maglaju rukomet sport broj jedan, da je ovo rukometna sredina iz koje je izašlo mnogo dobrih rukometaša. Prezadovoljni smo ovim gradom, koristimo svaku priliku i da radimo i da odmorimo, te da se družimo sa građanima Maglaja“, istakao je Šuman.

Posjetu Općinskom načelniku su iskoristili kako bi mu uručili poklon, dres Rukometne reprezentacije BiH sa prezimenom Burić.

Nakon otvaranja manifestacije „Studentsko ljeto 2018“ , 8. juna 2018. godine ( petak ) planirana je revijalna utakmica bh reprezentacije u Sportskoj dvorani Maglaj sa početkom u 21,00h.