• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  18.05.2018

JU Prva osnovna škola Maglaj svečano obilježila Dan škole

 

U prisustvu brojnih gostiju, nastavnika, roditelja i učenika održan je svečani program povodom Dana Prve osnovne škole Maglaj. Obilježavanje ovog za njih značajnog dana uveličao je premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević koji je uputio čestitku i istakao da mu je čast što je s njima na ovaj događaj.

 

Direktorica škole Mirnesa Kolonić uručila je pohvale nastavnicima Nadiri Hodžić, Lejli Šahbaz, Edini Međić, Muberi Havić, Armansi Spahić, Derviši Hasanić i Sabini Mulić. Pohvalu je dobila i učenica Adna Međić za ostvarene odlične rezultate, osvojeno drugo mjesto u kategoriji za najljepše pismo BiH.

 

Dodjeljene su također i zahvalnice premijeru Zeničko-dobojskog kantona Miralemu Galijaševiću, ministru za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Mensuru Sinanoviću i Općinskom načelniku Mirsadu Mahmutagiću.

 

Uručene su jubilarne plakete nastavnicima škole i to:

-za 10 godina Sifetu Taliću,

- za 20 godina Kasimu Hodžiću, Admiru Gračiću, Elviru Međiću, Senidi Obralić, Edini Ibraković i Tatjani Starčević,

- za 30 godina Šahzi Memišević.

 

Učenici su pripremili svojevrsnu bajku o Maglaju kroz koje se prepliće bogat kulturno-zabavni program u sklopu čega se predstavio hor, muzička grupa Albatrosi, Ena Blitović, KUD Prve osnovne škole i plesna grupa.

 

Obzirom da je Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić bio službeno odsutan, uposlenicima i učenicima uputio je pismenu čestitku koju prenosimo u cjelosti:

"Upućujem najiskrenije čestitke uposlenicima škole i učenicima povodom Dana JU Prve osnovne škole Maglaj.

Ovaj datum koji danas slavite predstavlja krunu vašeg rada i uspjeha koji tokom godine ostvaruju učenici ove škole, te simbolizuje mnogo truda, rada i zalaganja kako samih učenika tako i njihovih nastavnika i učitelja.

Čestitam na dosadašnjim uspjesima , te želim da i ubuduće ostvarujete zapažene rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima."