• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  10.05.2018

Općinske komisije i dalje na terenu

 

Općinske komisije za infrastrukturu, stambene, pomoćne i privredne objekte, te oblast poljoprivrede su i dalje na terenu. Nakon evidentiranja oštećenja nastala uslijed velikih padavina iznijele su preliminarnu procjenu šteta u iznosu od 2.550.000,00 KM.

Trenutni obilasci terena se odnose na uvid u pojedinačne stambene, pomoćne i privredne jedinice, te poljoprivredna zemljišta. Na licu mjesta se rade zapisnici sa tačno popisanim nivoom oštećenja, kao i vrstom.

Podsjećamo, tokom vikenda obilne padavine prouzrokovale su poplave i pojavu klizišta na velikom dijelu teritorije općine Maglaj. Poplavljeno je više od 100 kuća, oštećeno je više mostova, a lokalni putevi kroz mjesne zajednice Jablanica, Bijela Ploča, Donji i Gornji Rakovac, Ravna, Oruče, Misurići, Moševac i Liješnica bili su privremeno onesposobljeni za odvijanje saobraćaja.

Na vanrednoj sjednici Općinskog štaba civilne zaštite proglašeno je stanje prirodne nesreće na dijelu teritorija koji obuhvaća Maglaj Grad, Stari grad, Omerdino polje, Jablanica, Bijela Ploča, Gornji i Donji Rakovac, Moševac, Ravna i Oruče.