• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  09.05.2018

Obilježen Dan Osnovne škole "Maglaj"

 

Prigodan kulturno-zabavni program danas je obilježen u holu Osnovne škole „Maglaj“ koja danas slavi svoj rođendan. Svečana manifestacija upriličena je za prisutne goste, nastavnike, uposlenike škole, učenike i roditelje.



Svečanom programu povodom Dana škole prisustvovao je savjetnik Općinskog načelnika Jasminko Kapić,  kao i  direktori osnovnih i srednjih škola sa područja općine Maglaj, direktori javnih ustanova, učenici tih škola, ali i prijatelji sponzori, koji potpomažu kvalitetnom funkcionisanju ovu javne ustanove.

 

Prisutnima se obratio direktor škole Osman Mujdža koji se zahvalio Općini Maglaj i sponzorima na podršci za obilježavanje njima značajnog dana, te istakao: „ Naša škola je u svojoj historiji iznjedrila mnoge poznate ličnosti koje su ostavile traga u društvu. Mi i dalje nastavljamo sa kvalitetnim radom, a o tome govore ostvareni rezultati na kantonalnim i općinskim takmičenjima.“

 

Učenici centralne i područnih škola različitih razreda su se predstavili sa igrokazima, pjesmama, plesnim tačkama, a premijerno su i otpjevali himnu svoje škole.