• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  06.05.2018

Proglašeno stanje elementarne nepogode na dijelu teritorije općine Maglaj

 

Održana je sjednica Općinskog štaba civilne zaštite Maglaj danas u 10:00 sati u prostorijama Općine Maglaj. Na sjednici je razmatrano stanje nakon djelovanja nevremena sa obilnom kišom i donesen je set zaključaka s ciljem evidentiranja i otklanjanja nastalih šteta, te uspostavljanja putne komunikacije.

 

Između ostalog, Općinski Štab je predložio Općinskom načelniku da proglasi stanje prirodne nesreće „poplave i klizišta“ na dijelu teritorije općine Maglaj zahvaćenih nevremenom.

 

Na temelju prethodno navedenog, Općinski načelnik je proglasio stanje prirodne nesreće „poplave i klizišta“ u slijedećim mjesnim zajednicama: Maglaj Grad sa Starim gradom i Omerdinim Poljem, Jablanica, Bijela Ploča, Moševac, Misurići, Ravna, Oruče, Gornji i Donji Rakovac i Liješnica.

 

Općinski načelnik imenovao je stručne Komisije za procjenu šteta nastalih na infrastrukturnim objektima, stambenim, pomoćnim i privrednim objektima, te u poljoprivredi, koje će biti dužne da u što kraćem vremenskom roku obave taj posao.

 

Uskoro više informacija.