• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  17.04.2018

Upućeni pozitivni komentari o Svečanoj akademiji organiziranoj povodom dva značajna datuma

 

Općinski načelnik zahvaljuje se velikom broju poziva nakon Svečane akademije organizirane povodom Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine i Dana oslobođenja Maglaja u Drugom svjetskom ratu.

 

Ističemo da je u pozitivnim komentarima posebno primjećen javni skup u Maglaju na kojem su bili četiri Načelnika Općine Maglaj, tri bivša Načelnika gospođa Aida Smajić, gospodin Sulejman Delić, gospodin Mehmed Bradarić i sadašnji Općinski načelnik gospodin Mirsad Mahmutagić.

 

Također, pozitivni komentari su se odnosili i na prisustvo predstavnika bolnice iz Tešnja, direktora dr. Hasana Škilje i dr. Rifata Sejdinovića, te boraca koji su izgleda bili zaboravljeni kao i njihov doprinos tokom 1992.-1995. godine.

 

Upravo zbog toga ponavljamo još jednom stav Općinskog načelnika koji je rekao:

 

„Pozivam sve Maglajke i Maglajlije koje žive u Bosni i Hercegovini izvan Maglaja i izvan granica Bosne i Hercegovine da se aktivno uključe u društvene procese u svojoj zemlji, da učestvuju u razvoju svoga grada, da posjete Općinu i zajedno stvaraju bolje sutra.Vrata Maglaja otvorena su za sve one koji žele doprinijeti poboljšanju kvaliteta života u društvenom i prirodnom okruženju, te sportskom, kulturnom i turističkom životu ovoga grada.“