• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  13.04.2018

Održana tribina „Ja, učenik, moj korak u EU“

 

U Prvoj osnovnoj školi Maglaj održana je tribina „Ja, učenik, moj korak u EU“ gdje su pored učenika, prisustvovali nastavnica Derviša Hasanić, pedagogica direktorica Mirnesa Kolonić i savjetnik Općinskog načelnika Jasminko Kapić. Učenici su pisali radove na tu temu i ovom prilikom njih pet je pročitalo svoja promišljanja, ideje i planove. Također, svi prisutni su imali priliku da kažu svoje stavove i prijedloge o poboljšanju položaja Bosne i Hercegovine.

 

Direktorica Kolonić srdačno je pozdravila ovaj projekat i istakla: „Mi ulagajući u mladost, ulažemo u budućnost. Želim da mladi ulažu u sebe, u svoje znanje i mogućnosti koje posjeduju.“

 

Ispred Općine Maglaj prisutne je pozdravio savjetnik Jasminko Kapić i pročitao pismo podrške koje im je uputio Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić.

 

"Draga djeco i mladi, vi koji ste naša nada, budućnost naše Bosne i Hercegovine, koji ste sutra jaki stubovi domovine, jedan od vrijednih stubova svijeta, možete graditi ovu zemlju i narednim generacijama ostaviti kvalitetno naslijeđe. Morate usvajati visoka moralna načela i kvalitetno obrazovanje, te s tim kvalitetima čvrsto držati kormilo svoga života i kreirati ljepšu, sigurniju budućnost.

Uvijek mislite i djelujte pozitivno, a neslaganja rješavajte dijalogom, lijepom riječju i osmijehom. Budite snažni i hrabri u ostvarenju svojih ciljeva, te snove pretvarajte u stvarnost.

Draga djeco, vjerujem u vaše ambicije i vaš put odrastanja u odgovorne, obrazovane, moralne i savjesne vođe naše države.

S poštovanjem,

 

Općinski načelnik

Mirsad Mahmutagić "