• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  09.04.2018

5. Međunarodni turnir "Rukomet u srcu" spremno dočekuju Zavidovići, Žepče i Maglaj

 

 

Organizacioni odbor 5. Međunarodnog rukometnog turnira „Rukomet u srcu“ privodi posljednje pripreme pred početak turnira. Ove godine turnir će ugostiti preko 900 mladih rukometaša iz šest zemalja regiona a najzvučnije ime sigurno je RK Telecom Veszprem iz Mađarske.Turnir se ove godine odigrava u dvije kategorije, selekcije 2004. godište i mlađi, te 2002. godište i mlađi. Osim gradova domaćina Zavidovića, Žepča i Maglaja, na turniru će učestvovati sljedeće ekipe:

RK Perper Cetinje, RK Gračanica Gračanica, RK Sloboda Tuzla, RK Kozara MP, RK Metković, RK Petrinja, RK Borac Banja Luka, RK Izviđač Ljubuški, RK Lokomotiva Brčko, RK Veszprem Telecom, RK Zagreb PPD, RK Jeruzalem Ormož, RK Bosna Visoko, RK Crvena Zvezda, RK Sloga Doboj, RK Novi Beograd.„Rukomet u srcu“ ove godine na rasporedu je od 20. do 22.04.2018. godine.Poznate su i grupe:

Selekcije 2004. godište i mlađi:

Grupa A: RK Perper Cetinje, RK Gračanica, RK Sloboda, RK Kozara MP, RK Krivaja
Grupa B: RK Metković, RK Novi Beograd, RK Borac BL, RK Izviđač, RK Lokomotiva
Grupa C:
RK Veszprem Telecom, RK Zagreb PPD, RK Petrinja, RK Bosna Visoko, RK Maglaj

 

Selekcije 2002. godište i mlađi:

Grupa A: RK Crvena Zvezda, RK Perper Cetinje, RK Sloga Doboj, RK Kozara MP, RK Krivaja
Grupa B: RK Metković, RK Borac BL, RK Izviđač Ljubuški, RK Sedmerac Sarajevo, RK Žepče
Grupa C: RK Veszprem Telecom, RK Zagreb PPD, RK Petrinja, RK Lokomotiva, RK Maglaj

 

 

Svi susreti sa turnira „Rukomet u srcu“ biti će direktno emitovani putem video linka na portalu maglaj.net, tako da će svi oni koji budu sprijećeni da posjete neku od ove tri dvorani, imati mogućnost da prate susrete.

 

Novost od ove godine je da će se turnir „proširiti“ i na Novi Šeher. U Novom Šeheru je prošle godine izgrađena nova sportska dvorana, a ove godine organizatori turnira odlučili su ljubiteljima rukometa i mještanima ovog mjesta pokloniti nekoliko utakmica.