• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  30.06.2012

LET'S DO IT MAGLAJ!

U utorak, 03.07. 2012. Sa početkom u 19:00 sati u bašti hotela "Galeb" u Maglaju, održati će se prezentacija projekta Let’s do it Bosnia and Herzegovina – očistimo Zemlju za 1 dan.

Pozivamo sugrađane da dođu na prezentaciju projekta, te se uključeu mrežu Let’s Do It Bosnia and Herzegovina i na taj način daju svoj doprinos velikoj svjetskoj akciji čišćenja pod nazivom Let's Do It World Cleanup 2012, koja će se održati u nedjelju 9. septembra 2012. godine.

Ideja za akciju Let's Do It World Cleanup 2012 nastala je nakon realizacije niza uspješnih akcija čišćenja širom svijeta. Prva takva akcija u Estoniji je okupila 50.000 volontera i nekoliko stotina organizacija koje su uspjele da za par sati uklone sve divlje deponije u zemlji. Nakon toga, ovaj model su usvojile i druge zemlje: Letonija i Litvanija, a poslije Ukrajina, Rumunija, Bugarska, Portugal, Brazil... U želji da svoju ideju realizuju u cijelom svijetu, timovi ljudi koji su uspješno izveli akcije u svojim državama osnovali su mrežu organizacija, čiji je osnovni cilj promocija, prenošenje iskustva i pružanje podrške organizacijama iz drugih država koje žele da izvedu ovakve aktivnosti u svojim zemljama.
Budimo bolji dio svijeta!

LET'S DO IT MAGLAJ!