• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  29.06.2012

FOTO:

U prepunoj ljetnoj bašti, sinoć je, u organizaciji Doma kulture "Edhem Mulabdić", održan dječiji festival "Malo ljeto". Na ljetnoj pozornici nastupilo je 26 malih interpretatora narodne i zabavne muzike iz Maglaja i Žepča.

Prisutnima su se obratili općinski načelnik Mehmed Mustabašić i Rašida Mulalić, direktorica Doma kulture i festivala "Studentsko ljeto", u okviru kojeg je održan i ovaj dječiji festival.
Organizator je svim učesnicima uručio skromne poklone i zahvalnice za učešće, jer festival ni ove godine nije bio takmičarskog karaktera.

Naredni sadržaj je ceremonija svečanog otvaranja festivala, u ponedjeljak, 02.07.2012.godine uz podizanje festivalske zastave. Ove godine ta čast je ukazana našem sugrađaninu Mirsadu Kotorčiću.

Festivalsku zastavu će kroz grad nositi učenici generacija osnovnih i srednjih škola : Damir Bilić, Džana Mujezinović, Lejla Smajić, Uzeir Hodžić i Nedim Mrvoljak. Prigodan program "U susret Studentskom ljetu" izvešće glumci i muzičari iz Tuzle : Elvis Sivčević, Aleksandra Lizdek i Irfan Kasumović, koji pripremaju najljepše stihove Antuna Branka Šimića, Abdulaha Sidrana i Maka Dizdara te obrađene sevdalinke.

"Pjesmu o Maglaju" će izvesti Enver Softić.

Za najmlađe tu je maskembal, a za dodatno šarenilo pobrinuće se i Dada Kotorić, koja će kostimirane učesnike šminkati već od 15,00 sati ispred Doma kulture odakle u 19,00 sati počinje šetnja ulicama grada do maglajske utvrde gdje će biti upriličen kulturno - zabavni program i vatromet. Generalni pokrovitelj međunarodnog festivala "Studentsko ljeto" je općina Maglaj.

U revijalnom dijelu programa nastupili su mladi DJ-vi Emsar Bradarić i Ajdin Muminović, koji su svojim nastupima dodatno uljepšali prelijepo junsko veče u Maglaju.