• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  14.03.2018

Obilježena 60. godišnjica JU Opće biblioteke Maglaj

 

Polaganjem cvijeća na Centralno spomen obilježje u Parku ljiljana i prigodnim programom obilježena je 60. godišnjica postojanja JU Opće biblioteke Maglaj. Ovaj važan dan svojim prisustvom su uveličali pomoćnik ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Marinko Tokić, savjetnik Općinskog načelnika Jasminko Kapić, predsjednica Upravnog odbora JU Opća biblioteka Maglaj Dženana Hadžiedhemović, direktori biblioteka iz Kaknja, Zenice, Tešnja, Breze, Olova, Vareša i Doboj Juga, direktori javnih ustanova i preduzeća, kao i ostali građani općine Maglaj.

 

Na samom početku prisutnima se obratila direktorica JU Opća biblioteka Maglaj, Nina Bunjevac-Salkić i istakla da je ova ustanova prolazila kroz dobre i loše trenutke, ali zahvaljujući dobrim ljudima nije prestala da traje.

 

„Drago nam je da dijelite radost sa nama. Zahvaljujem se svima na dosadašnjoj saradnji i vjerujem da ćemo svi zajedno raditi na onome što je bolje za biblioteku, jer onda će sigurno i nama biti bolje“ , istakla je direktorica Bunjevac-Salkić.

 

U ime Upravnog odbora JU Opća biblioteka Maglaj obratila se predsjednica Dženana Hadžiedhemović te istakla: „ Čestitam prije svega direktorici, ali i uposlenicama, jer je ovo zajednički uspjeh i rezultat isključivo zajedničkog rada i truda. Nadam se da ćete uvijek prepoznavati važnost ove ustanove i dolascima podržavati njen rad.“

 

U ime Općinskog načelnika Mirsada Mahmutagića obratio se njegov savjetnik Jasminko Kapić koji je naglasio da ovaj prostor predstavlja čudesan svijet, te da je najbolji način sticanja znanja, ali i izgradnje sigurnih koraka za budućnost.

 

„Želim da općina Maglaj, bude grad kulture i znanja, a knjiga je čuvar kulture i znanja. Tako da je naša biblioteka zasigurno jedan od najvažnijih prostora koji trebamo njegovati, koristiti i nadograđivati svoja dosadašnja znanja“ ,  istakao je savjetnik Kapić.

 

Ovom prilikom dodijeljena su i priznanja za počasne članove Hasanu Isiću, Mensuri Smajić i Džemalu Kujriću. A priznanja za izvrsnu saradnju dobili su Edina Međić, Maida Hadžizulfić, Meliha Nalić, Alma Hasanić, Merisa Nalić i Ermin Tanković.

 

Zabavni dio programa vješto su predstavili Amna Husejnagić profesorica muzičke kulture, Azahari Omersoftić veliki prijatelj ove ustanove i mališani iz vrtića „Dječiji osmijeh“.