• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  25.02.2018

Najuspješniji sportista općine Maglaj za 2017. godinu Sanjin Šabanović

 

U organizaciji RTV Maglaj, a pod pokroviteljstvom Općinskog načelnika Mirsada Mahmutagića u kino sali JU Dom kulture "Edhem Mulabdić" održan je 12. "Izbor sportiste Maglaja" za 2017. godinu. Dodijeljena su priznanja za najbolje sportiste, sportske radnike i sportske kolektive koji su u protekloj godini ostvarili zapažene rezultate.

Na samom početku prisutnima su se obratili direktor RTV Maglaj Faruk Zupčević, predsjedavajuća Općinskog vijeća Maglaj Svjetlana Zamboni i Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić.

Ove godine nagradu za životno djelo dobio je zasluženo Hamdija Ibraković, a nagradu je uručio ispred RTV Maglaj Hajrudin Fermić. Priznanje za razvoj omladinskog sporta dobio je Nogometni klub "Novi Šeher", a nominovani su bili još Košarkaški klub "Maglaj" i Škola fudbala "Sportino Ma". 

Najuspješnijim sportskim radnikom proglašen je Fuad Vrgovčević, a pored njega nominovani su bili Aldin Mehinović i Esad Mašić. Priznanje za najuspješnijeg sportistu invalida u 2017. godini dobio je Samir Fetić, a nominovani su bili još Edib Šahman i Hasna Hamzić. 

Najuspješnija ekipa u 2017. godini je Selekcija Škole rukometa Rukometnog kluba "Maglaj", a nominovan je bio i Nogometni klub "Moševac", te Savez za sport i rekreaciju invalida Maglaj. Ovogodišnja titula najboljeg sportiste općine Maglaj zasluženo je došla u ruke Sanjinu Šabanoviću, članu Kajak kanu kluba Maglaj, a nominovani pored njega su bili Anel Avdić član NK "Natron" Maglaj i Edo Mehinagić član RK "Maglaj".

Zabavni dio programa upotpunile su članice plesne grupe Just dance Maglaj, te Benjamin Hasanić i Mirza Karabegović.