• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  23.02.2018

Dodijeljen dio zahvalnica osobama koje su dale nesebičan doprinos u potrazi za Esadom Omersoftićem

 

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić upriličio je prijem za osobe koje su dale nesebičnu podršku i doprinos u potrazi za nesretno stradalim sugrađaninom Esadom Omersoftićem i iskoristio priliku da im uruči zahvalnice. Ovo je samo jedan dio zahvalnica, a svi ostali koji su na bilo koji način podržali potragu također će se pronaći način kako bi dobili iste. Prijemu su prisustvovali i članovi porodice Omersoftić, otac Azahari i amidža Aziz koji su se još jednom zahvalili prije svega načelniku Mahmutagiću, ali i svima koji su izdvojili svoje vrijeme i učestvovali u intenzivnoj potrazi.

Zahvalnice su dobili SRK Bosna Zenica, DVD Doboj Jug, Profesionalna vatrogasna jedinica Maglaj, Policijska stanica Maglaj, Crveni križ Maglaj, MDD „Merhamet“ Maglaj, RTV Maglaj, Magnet studio ( maglaj.net ), Adis Hodžić, Salih Arnautović, Senad Halilović, Abud Memišević, Arif Mujkanović, Nejra Bradarić, Asim Bašić, Besim Halvedžić, Fikret Gračić i Sabahudin Sinanović Hudo.

Načelnik Mahmutagić istakao je prisutnima kako je dužnost i obaveza Općine da se zahvali osobama koje su dale svoj nesebičan angažman i bili uz porodicu Omersoftić u tako teškim momentima.

„Ovo je tragedija koja je pokazala svoju ljudskost i ujedinila nas sve u ostvarenju jednog cilja, a to je da pronađemo našeg sugrađanina i damo podršku porodici Omersoftić. Maglajlije su uvijek spremne pomoći i nažalost ovo je bila prilika da se u to uvjerimo još jednom svi, obzirom da je odziv zaista bio brz i efektan. Ne postoje riječi kojim bih mogao uputiti dostojnu zahvalu svim građanima općine Maglaj i prijateljima iz različitih gradova koji su bili uz nas“, rekao je načelnik Mahmutagić.

Azahari Omersoftić, otac nastradalog mladića naglasio je kako ne postoji način da se zahvale svim građanima općine Maglaj koji su disali sa njima u danima potrage.

„Svako je od sebe dao koliko je mogao. Hvala vam svima na uloženom trudu, želji i volji da pomognete. Nažalost ishod je takav kakav jeste. Ostaje nam obaveza da još više damo sve od sebe da pomognemo i mi drugima na sebi svojstven način“ , istakao je Omersoftić.

Ovom prilikom također su razgovarali o mogućnosti osposobljavanja ljudi, nabavci opreme kako bi naredne nesreće dočekali mnogo spremnije.