• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  21.02.2018

Saopštenje Općinskog načelnika Mirsada Mahmutagića

 

Poštovani sugrađani,

 

Zaista nemam vremena da se bavim političkim gubitnikom Muhamedom Osmićem, ali ću se zbog vaših mnogih poziva i poruka u posljednjih 48 sati, a i zbog moje odgovornosti prema Vama građanima oglasiti komentarom na optužbe upućene meni na facebook stranici SDA Maglaj a i večeras na RTV Maglaj. To i nije tako teško s obzirom da se radi o posrnuloj osobi sa lošom prošlošću privrednom, političkom, sportskom i nadasve ljudskom. Osobi koja i poslije izbora svojim istupima u javnosti nastavlja još više da gubi obraz, čast i ljudsko dostojanstvo ako ga je i imao. Čovjek se pohvalio, zamislite sam sebe.

Dakle, moj odgovor na upis SDA "DIKTATOR NAS NEĆE UŠUTKATI: SNAGA DOBROG POBIJEDIT ĆE SNAGE ZLA" je taj da će vrijeme izreći svoj sud o svemu, argumentima i djelima, istini i laži, dobru i zlu!

A pošto djela govore više od riječi navest ću samo dva (ne)djela kreatora SDA laži:
- znamo da se radi o čovjeku optuženom za nasilje u porodici,
- radi se o čovjeku koji je na sjednici Općinskog vijeća šutnuo nogom stolicu gdje je sjedila trudnica koja  nije glasala po njegovom diktatu.

Ovo su samo primjeri oholosti i samovolje a mali je milion sličnih diktatorskih, ucjenjivačkih nastupa svakako dokazivih kao što je kriminalni npr. Autoprevoz – Krivaja - Ljubljanska banka.

Kako reče ovih dana visoki funkcioner SDA „bilo je krajnje vrijeme da lokalnim kabadahijama kažemo DOSTA“. NA SVU SREĆU MI U MAGLAJU SMO TO REKLI JOŠ 2016. GODINE I ZAISTA GA SE NE PITA VIŠE NIŠTA. Za njega bolno, za nas na svu sreću istinito.

Sve navedeno u saopćenju OO SDA Maglaj su laži bez etike i mjere, bez razumnog promišljanja svjesnog čovjeka. U suštini takvo ponašanje i takva retorika je samo pokazivanje očaja i nemoći da se izbore sa situacijom gubitka vlasti a nemoć je municija slabog dometa, tako da ne pogađa ni Načelnika niti vijećničku većinu u Općinskom vijeću Maglaj.

Kako gubitnik Osmić više ne može nikoga ucjenjivati, reketariti, uništavati svoje neistomišljenike kao davljenik koji se hvata za slamku, palo mu na um da traži TV duel. Možda je zaboravio da je javno bio pozvan na TV duel tokom predizborne kampanje 2016. godine. Nije se odazvao, vjerovatno vjerujući u pobjedu koristeći ucjene i buđet Općine u ličnu kampanju. Haman je zaboravio i kada mu je Mustabašić u TV duelu izvrijeđao dvije gospođe ovog Grada.

Danas 2018. godine Mirsad Mahmutagić kao Općinski načelnik nema vremena za stranačka prepucavanja i prozivanja, nema potrebe za duelima s propalim političarem i nedostojnim sagovornikom u svakom pogledu. Ipak sam Općinski načelnik i imam odgovornost i obavezu prema građanima Maglaja i ne želim se baviti sa jednim propalim predsjednikom, koji je na izlaznim vratima opozicione partije koja je Općinu dovela na nivo nerazvijenih.

Vama sugrađanima poručujem da svi zajedno pokušamo što više napraviti za naš grad kako bi se osjetilo zajedništvo i snaga koju imamo, vidjelo što više osmijeha. Ovaj Grad pokazao je u svojoj prošlosti da se uspješno podizao kao feniks iz pepela. Uvjeren sam da ćemo i ovaj put uspjeti. Imamo projekte, mlade i obrazovane ljude koji imaju ideje i želju ostati u svome gradu. Pružimo im šansu!

Vijećnike u Općinskom vijeću Maglaj pozivam da daju sve od sebe za boljitak našeg lijepog Grada.

 

 

NAČELNIK OPĆINE MAGLAJ
Mirsad Mahmutagić