• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  09.02.2018

Održano predavanje „Upoznaj budućnost, probudi kreativnost“

 

JU Gimnazija „Edhem Mulabdić“ Maglaj pod pokroviteljstvom Općinskog načelnika Mirsada Mahmutagića organizirala je predavanje „Upoznaj budućnost, probudi kreativnost“ koje je održao sveučilišni profesor Velimir Srića. Pored njega, gosti su bili i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona Mensur Sinanović, stručni savjetnik za oblast informatike, mr. Edin Hadžikadunić, direktor Microsofta za BiH, Omar Krivošija, te Armin Talić, direktor Bit Alliance. U prepunom holu škole govorili su učenicima i sugrađanima o IT tehnologijama i postignućima u nauci.

Ovaj intelektualni događaj, kako je istakla direktorica maglajske Gimnazije Amela Hidić, pokrenulo je Vijeće roditelja na čelu sa Adisom Mustabašićem, a povod je jačanje IT područja. Krajnji rezultat svega jeste da od naredne školske godine, JU Gimnazija „Edhem Mulabdić“ imat će još jedno izborno područje koje će obuhvatiti oblast informacionih tehnologija.

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić pružio je podršku za realizaciju ovog projekta kojeg smatra izuzetno važnim za budućnost maglajskih učenika.

„Ovo je ovo početak jednog odličnog projekta i početak intenzivnije IT obrazovanja na području općine Maglaj. Zahvaljujem se svim gostima, a posebno profesoru Srići od kojeg smo večeras saznali mnogo interesantnih stvari. Vjerujem da će nam i građani dati svoju podršku u daljem toku ovog, prije svega za našu djecu, važnog projekta.“