• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  31.01.2018

Maleni Arslan Kulačić operisan u istanbulskoj klinici Acibadem

 

Šestomjesečni dječak Arslan Kulačić kojem je po rođenju dijagnosticiran tumor na mozgu, prema posljednjim informacijama operisan je u istanbulskoj klinici Acibadem, a stanje nakon operacije je stabilno.

Otkako je objavljena vijest da je ovoj šestomjesečnoj bebi potrebna hitna pomoć, dobri ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine i inostranstva ponovo su pokazali humanost.

Posljednjih nekoliko dana, Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić je u stalnom kontaktu sa roditeljima.

Pored načelnika Mahmutagića, odazvao se i direktor JU Dom zdravlja Maglaj Elvir Vehabović, koji je pružio podršku obezbjedivši sanitetsko vozilo i medicinsku pratnju od Pedijatrijske klinike „Jezero“ do sarajevskog aerodroma, odakle je dječak bolničkim avionom prevezen u Tursku. Pri dolasku u istanbulsku kliniku Acibadem, doktori su utvrdili da je neophodna hitna operacija, što je i učinjeno, te se nadamo izliječenju malog Arslana.

Nažalost, moramo konstatovati da sujeta pojedinaca, nestručnost ili nešto treće rezultiralo je time da za malog Arslana nije data preporuka za liječenje izvan Bosne i Hercegovine, pa čak nije bilo obezbjeđeno ni sanitetsko vozilo iz navedene klinike, već iz Doma zdravlja Maglaj.

Pratit ćemo kontinuirano kako se odvija liječenje našeg malog sugrađanina i pozivamo sve ljude dobre volje da i dalje podržavaju akciju za Arslana kako bi zajednički doprinijeli njegovom oporavku.