• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  29.01.2018

Zadovoljni korisnici projekta „Zimska proizvodnja povrća na području Općine Maglaj“

 

Završna je faza projekta „Zimska proizvodnja povrća na području Općine Maglaj“ finansiranog od strane Catholic Relief Services (CRS), Općine Maglaj i Razvojne agencije Žepče (RAŽ) kojim su osigurana donatorska sredstva (CRS 40 %, Općina Maglaj 40 % i vlastitog učešća korisnika 20 %). Korisnici su u vlastitim plastenicima obavili sadnju zelene salate i ubrzo će ista biti gotov proizvod.

Stručno lice angažovano da vodi projekat na području naše općine je magistar struke iz oblasti poljoprivrede Eldar Kusur koji redovno obilazi korisnike, sugeriše im šta je najbolje raditi kako bi njihov proizvod bio zdrav i kvalitetan.

Porodice Hasanbašić i Lihić su jedni od korisnika koji su ispunili kriterije Javnog poziva, dobili sadni materijal i obavili do kraja svoj posao. Prema njihovim riječima, veoma su zadovoljni sa onim što sada vide. Pred njima je zreo proizvod i sretni su što su uspjeli u vlastitim namjerama. Istakli su da će se rado odazvati na svaki Javni poziv koji se odnosi na plasteničku proizvodnju, jer kako kažu, uz malo truda rezultati su itekako vidljivi.