• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  26.01.2018

U toku ažuriranje podataka poljoprivrednih gazdinstava i Javni poziv Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica

 

U Šalter sali Općine Maglaj ( šalter broj 3 ) u toku je ažuriranje podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava ( animalna ili biljna proizvodnja ) i time se ostvaruje pravo za podnošenje zahtjeva za novčanu podršku u 2018. godini. Svi klijenti imaju roka do 31. marta da izvrše ažuriranje, uključujući i one koji prvi put se upisuju u navedeni Registar.

Također, rok za podnošenje zahtjeva za Javni poziv Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica za podnošenje prijava za program pomoći održivog povratka „Podrška zapošljavanju/samozapošljavanju povratnika u poljoprivredi u periodu 2018. i 2019.godine“ produžen je do 19.02.2018. godine ( ponedjeljak ), tako da svi oni koji se nisu do sada prijavili imaju mogućnost. Detaljne informacije o tekućem Javnom pozivu imate OVDJE .

Referent za poljoprivredu Sadka Huskić ističe kako je do sada 100 osoba ažuriralo podatke u Registru, dok je 25 osoba kompletiralo svoju dokumentaciju i prijavilo se na Javni poziv.