• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  08.01.2018

Poslanik njemačkog Bundestaga Josip Juratović i bivši član Predsjedništva SFRJ Bogić Bogićević u posjeti Općini Maglaj

 

U posjeti Općini Maglaj su Poslanik njemačkog Bundestaga Josip Juratović i bivši član Predsjedništva SFRJ Bogić Bogićević.

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić izrazio je zadovoljstvo povodom njihovog dolaska i istakao: „ Hvala što ste došli u Maglaj, hvala na svemu što radite za Bosnu i Hercegovinu. Mi se zaista trudimo da stvorimo bolji i kvalitetniji privredni ambijent i radimo onoliko koliko možemo da prikažemo jednu pozitivnu priču iz ove općine. Iskreno vjerujem da ćemo i nastaviti u pozitivnom smjeru, te razmijeniti iskustva.“

Poslanik njemačkog Bundestaga, gospodin Josip Juratović zahvalio se na pozivu kojem se rado odazvao, kako bi vidio situaciju i kretanja u općini Maglaj, ali i Bosni i Hercegovini.

„Važan segment kretanja Bosne i Hercegovine na putu ka Europskoj Uniji jesu poruke i argumenti koji upravo dolaze sa terena. Zadovoljstvo mi je što sam u Maglaju i ova općina je pozitivan primjer Bosne i Hercegovine. Čestitam Vam na postignutim uspjesima, jer vjerujem da nije bilo nimalo lako uspjeti. Tu sam da rado razmijenimo mišljenja i iskustva, da vidimo realnu situaciju općine i zemlje, te da zajednički doprinesemo napretku. Balkan treba Europu, ali i Europa treba Balkan“, istakao je Juratović.

Tokom sastanka razgovarali su o perspektivi Bosne i Hercegovine, pozitivnim primjerima razvoja općine Maglaj i bosanskohercegovačke ekonomije, te načinu izgradnje funkcionalnog sistema.

Nakon toga, zajedno su posjetili dvije maglajske kompanije.