• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  29.12.2017

Organizovana novogodišnja zabava za mališane uz podršku Općinskog načelnika

 

Kino sala Doma kulture "Edhem Mulabdić" bila je premala da primi sve mališane koji su prisustvovali novogodišnjoj zabavi za najmlađe stanovnike općine Maglaj, a koja je organizovana uz podršku Općinskog načelnika Mirsada Mahmutagića. Mnogo dobre muzike, plesa, recitacija i slatkiša, uz neizostavnog Djeda mraza, izmamili su osmijehe na licima najmlađih.

Mališani su igrali uz dječije pjesmice, a neki od njih su se odvažili da sami uz mikrofon predstave se prisutnima. Tako su pjesmama Ahmed Spahić, dječaci i djevojčice vrtića "Maglajska mala raja", JU Dječiji vrtić Maglaj i "Dječiji osmijeh" poklonili najljepše želje svojim drugovima.

Sreća koja je krasila dječije oči bile su dokaz da je urađena prava stvar, a mladi Maglaja su se kao pomoćnici Djeda Mraza angažovali da svako od njih ponese najljepšu uspomenu na novogodišnje praznike.

Također, osmijeh i Općinskog načelnika Mirsada Mahmutagića, kojem su najmlađi stanovnici Maglaja itekako važni, naglasio je koliko je njihova sreća, zapravo i sreća svakog čovjeka. Poželio im je mnogo zdravlja, dobrih ocjena i lijepih momenata u Novoj 2018. godini.