• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  26.12.2017

Općinski načelnik sa donatorima Hilfswerk Austria potpisao ugovore za pet povratničkih porodica o dodjeli poljoprivredne i zanatske mehanizacije

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić danas je sa donatorima Hilfswerk Austria International potpisao tripartitne ugovore za 5 povratničkih porodica o dodjeli poljoprivredne i zanatske mehanizacije.

Odabrani korisnici su:

Dragan Bjelčević – motokultivator sa kardanskom prikolicom,

Blago Mišić- plastenik 75,6 m2 sa sistemom za navodnjavanje i motokopačica,

Vukadin Jovanović- priključci za postojeći motokultivator IMT 408D,

Milenko Jović – motokultivator sa kardanskom prikolicom,

Mirsad Sejmenović- univerzalni uređaj za obradu diskova na motornim vozilima.

Humanitarna organizacija Hilfswerk Austria International, kao partner UNHCR-a tokom 2017. godine realizuje aktivnosti Projekta koji je  finansiran sredstvima UNHCR-a pod nazivom „Pružanje pomoći za održivost, raseljenim osobama i povratnicima i podrška podrška UNHCR-u u upravljanju podacima“, dijelom kroz nabavku roba/sredstava za samozapošljavanje i ostvarenje prihoda za korisnike Projekta, povratnike i raseljena lica na području šest općina i gradova u BiH.

U okviru pomenutog projekta, također se realizuje i dodjela pojedinačnih grantova za ekonomsku održivost najugroženijim porodicama povratnika i raseljenih osoba i u drugim općinama u BiH, putem Interventnog fonda UNHCR-a. A u okviru ovog dijela pomoći, na području općine Maglaj UNHCR je identificirao i odabrao navedene korisnike.