• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  22.12.2017

Održana prezentacija e-servisa i rezime prve godine rada Općinskog načelnika

 

Danas je održana prezentacija e-servisa i rezime prve godine rada Općinskog načelnika u sali Općinskog vijeća Doma kulture „Edhem Mulabdić“.

Jedna od aktivnosti koja je obilježila prvu godinu rada Općinskog vijeća, Općinskog načelnika Mirsada Mahmutagića i općinskih službi jeste kreiranje sasvim nove web stranice Općine Maglaj. Stranica će se od danas upotpuniti sa e-servisom građana što će ponuditi sasvim novi i transparentniji pristup svim posjetiocima. Kako bi prezentirao rad na web stranici i e-servisu prisutnima se obratio Saša Stanić i detaljno upoznao sa svim aktivnostima koje su do sada urađene, a koje su dovele do modernizacije i kvalitetnijih mogućnosti za sve građane. Također,  prikazana je video prezentacija ukratko pređenih aktivnosti koje su obilježile ovu godinu.

Nakon toga prisutnima se obratio Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić koji je u svom govoru istakao da se radilo mnogo i predano, a sve u odličnoj saradnji sa Općinskim vijećem i općinskim službama. Rezimirao je prvu godinu rada na svim poljima unaprijeđenja lokalne zajednice.

„ Zajedno sa Općinskim vijećem i općinskim službama radili smo predano na stvaranju mogućnosti za jači privredni i društveni razvoj Općine.  Ono čime sam zadovoljan jeste to smo na neki način ušli ravnomjerno u radove oko infrastrukture općine Maglaj, onoliko koliko smo imali sredstava na raspolaganju. Zatim, što smo prošli u nekoliko projekata od kojih su najznačajniji industrijska zona u Misurićima, nastavkom sanacije ulice Srebreničkih žrtava rata, rekonstrukcija gradske ulične rasvjete, ugradnjom LED rasvjete što treba krenuti u realizaciju za nekoliko dana, sanacijom dionica korita rijeke Jablanice, zajedničkim ulaganjima sa građanima kao što je slučaj u Moševcu ili kao što slijedi izgradnja mosta u Jablanici po istom principu, odzivom građana na terenu, sa njihovim stavovima i načinom rada“,  rekao je načelnik Mahmutagić.

Istakao je također da su nakon dugog niza godina riješeni problemi sa mliječnom pijacom, problemi zaseoka Alići, ali i formirana radna tijela kao što je Privredni savjet Općine Maglaj, Savjet Prostornog plana, Općinski razvojni tim i druga konsultanska stručna tijela, te da je pružena velika podrška sportskom i kulturnom životu općine Maglaj.

„Posebno moram istaći da je jaka podrška pružena sportu i kulturi, te da je od njih tražen samo transparentan rad i za svaku marku da se zna gdje je otišla. Ova podrška će biti intenzivnija 2018. godine, ali i praćena njena realizacija. Važno je reći i da je ovogodišnja tradicionalna manifestacija Studentsko ljeto bila jedna od najboljih i najposjećenijih u posljednjih nekoliko godina i imali smo vrhunske goste, te da ste tokom cijelog ljeta mogli uživati u različitim kulturnim i sportskim sadržajima. Također, kroz dobru saradnju sa Općinskim vijećem izvršena je rekonstrukcija rukovodstava skoro svih javnih preduzeća i javnih ustanova po prvi put u skladu sa zakonom“, naglasio je Općinski načelnik.

Prema riječima načelnika Mahmutagića, primljeno je preko 1100 sugrađana samo tokom prijema četvrtkom koji su iznijeli vlastite probleme i najvećim dijelom su, kako kaže, riješeni njihovi zahtjevi, a oni koji nisu, u procesu su rješavanja ukoliko je to moguće.

Na samom kraju, naglasio je da svako od građana općine Maglaj ukoliko želi biti dio tima na bilo kojem polju, zasigurno ima mjesta.