• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  29.11.2017

U toku veliki broj infrastrukturnih radova na području općine Maglaj

 

Na području općine Maglaj u toku su brojni radovi kako u gradskom i prigradskom dijelu, tako i u mjesnim zajednicama.

U Starom gradu na lokaciji Moruša radi se na sanaciji i rekonstrukciji lokalnog puta oko 250 metara, a pored Općine Maglaj i građani tog dijela su sudjelovali u finansiranju.

Jedan od njih Edin Mrkić istakao je kako posljednjih nekoliko godina Općina nije imala sluha za probleme ovog dijela grada. "Ovo je prvi put nakon mnogo godina da su prepoznati problemi Starog grada. Imamo još stvari koje se trebaju uraditi, al za početak prezadovoljni smo sanacijom puta."

Također, radovi na sanaciji i rekonstrukciji puta uskoro se završavaju i u Moševcu oko 450 metara, gdje su građani isto dali svoj doprinos i u planu su radovi na dodatnih cca 120 metara.

Prema  potpisanom ugovoru Općine Maglaj i Agencije za vodno područje rijeke Save radi se zaštitni zid obale utvrde u ulici Srebreničkih žrtava rata, a u Viteškoj ulici radi se na produženju već izgrađenih trotoara.

Mjesna zajednica Bijela Ploča uskoro će dobiti sportski poligon koji će omogućiti građanima da ga koriste u različite svrhe ( sportske, kulturne i druge aktivnosti ).  Trenutno se radi na postavljanje ivičnjaka.

Građani općine Maglaj koji žive u ulici Civilnih žrtava rata dobili su i novu rasvjetu, tako da taj dio grada više nije pod mrakom.

 

Ovdje su navedeni samo nekih radova koji su u toku, uskoro više informacija o Poslovnoj zoni Misurići.