• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  21.11.2017

Otvorene obnovljene prostorije MZ Bočinja

 

Danas su svečano otvorene obnovljene prostorije MZ Bočinja koje su urađene pod pokroviteljstvom OSCE-a u BiH i podršci Općine Maglaj.

 

Tom prilikom zamjenik šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, Alexander Chuplygin boravio je danas u posjeti općini Maglaj. Razgovarao je sa Općinskim načelnikom Mirsadom Mahmutagićem, predsjedavajućom Općinskog vijeća Svjetlanom Zamboni, kao i predstavnicima povratnika u Bočinji, te posjetio Područnu školu.

 

 "Misija OSCE-a u BiH imala je čast da pomogne obnovi prostorija MZ Bočinja koje su bile pogođene u poplavi 2014. godine. Želio bih da pohvalim naše partnere Udruženje održivi povratak i općinske vlasti koji svojim naporima čine da dođe do poboljšanja kvalitete života ovdje" , rekao je Chuplygin.

 

Načelnik Mahmutagić u svom obraćanju je istakao kako je ova Mjesna zajednica dobar primjer kvalitetnog suživota svih ljudi koji u njoj žive.

 

„Nadam se da će ovaj objekat koristiti stanovništvo ovog kraja, Udruženje za održivi povaratak i ostali članovi MZ. Ono što mogu poručiti jeste da ćemo pružiti punu podršku ovakvim projektima na području općine Maglaj i šire“ , istakao je Općinski načelnik.