• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  20.11.2017

Održan prvi informativni sastanak sa korisnicima zgrade za socijalne slučajeve

Prvi informativni sastanak sa korisnicima zgrade za socijalne slučajeve održan je danas u sali Općinskog vijeća Doma kulture „Edhem Mulabdić“.

 

Sastanku je pored korisnika prisustvovala predstavnica CRS-a Mira Mehmedović, predstavnica Centra za socijalni rad Lejla Delić i predstavnik Općine Maglaj Nenad Kršić.

 

Predstavnica CRS-a detaljno je objasnila korisnicima proceduru useljenja u stambeni objekat, kao i njihove obaveze kada postanu stanari istog.

 

Projekt "Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja - CEB 2" se provodi u 45 gradova i općina u Bosni i Hercegovini, a njime je planirano zatvaranje 121 kolektivnog centra. Planirana je izgradnja 2.611 stambenih jedinica neprofitnog socijalnog stanovanja, te će više od 7.200 korisnika 121 kolektivnog centra biti preseljeno u nove stambene jedinice.

 

Projekat CEB 2 implementira Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine putem nadležnih entitetskih ministarstava, organa lokalnih vlasti te resornih kantonalnih ministarstva/uprava u Federaciji BiH i UNHCR-a. CRS je partner ovom projektu kroz tehničku podršku i ekonomsku osnaženost.