• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  27.10.2017

Područna škola Jablanica uskoro dobija malu salu za tjelesni i zdravstveni odgoj

Danas je u prostorijama Područne škole Jablanica predstavnik DM kompanije uručio nagradu u iznosu od 7.781.51 KM direktorici Mirnesi Kolonić za projekat koji su osmislile vrijedne nastavnice Nadira Hodžić i Lejla Šahbaz.

 

„Kroz časove tjelesnog odgoja do zdravog načina života“ naziv je projekta koji je i osmišljen s ciljem da se učenicima iz Jablanice omogući kvalitetna nastava tjelesnog i zdravstvenog odgoja u sali koja zadovoljava osnovne uvjete. Želeći utjecati na buđenje svijesti mladih naraštaja o važnosti zdravog načina života, kompanija DM je 13.2. uputila poziv svim školama u BiH da osmisle i prijave projekte čijom realizacijom će biti podržane zdrave navike učenika i nastavnika. Nakon izuzetnog odziva, od ukupno 120 prijavljenih projektnih prijedloga, DM žiri je odabrao 30 za koje su kupci, od 5.4 do 30.4. imali priliku glasati i tako kreirati pobjedničku listu od 10 najboljih koji će u septembru ući u fazu realizacije.

 

Među 10 najboljih nalazi se i projekat Područne škole Jablanica, koji su učiteljice same osmislile i aplicirale, te na veliko iznenađenje uspjele su biti izabrane među pobjedničkim,  kreiranih za unapređenje zdravlja učenika i osoblja u osnovnim školama naše zemlje.

 

Jasminko Kapić savjetnik Općinskog načelnika istakao je: „Sretan sam što će učenici konačno dobiti priliku da njihov čas tjelesnog i zdravstvenog odgoja bude na sigurnom mjestu i sa ispunjenim osnovnim kriterijima. Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić čim je saznao za ovaj projekat, dao je podršku, tako da će Općina Maglaj sufinansirati sa 20% od ukupnog iznosa.“

 

Radovi na maloj sali uskoro će početi, tako da će učenici vrlo brzo jedan od svojih najdražih školskih predmeta obavljati u odličnim uslovima.