• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  18.08.2017

Svečano otvorena manifestacija Dan sporta općine Maglaj

 

Dan sporta općine Maglaj manifestacija koja je postala tradicionalna dugi niz godina u organizaciji JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“, a pod pokroviteljstvom Općine Maglaj i Općinskog načelnika, okuplja sve sportske klubove koji Maglaj promovišu širom Bosne i Hercegovine i regiona. Svi sportisti su prošetali ulicama grada potom se svi vratili u Sportsku dvoranu gdje je održan oficijelni dio.

 

Ovogodišnji sportski dan otvorio je Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić, nakon čega je podijelio zahvalnice predstavnicima sportskih klubova koji svojim omladincima prenose znanja i vještine iz godine u godinu.

 

„Sretan sam što s ponosom mogu reći da je općina Maglaj kolijevka dobrog sporta, ali isto tako i odličnih, kvalitetnih sportista, koji zaista predstavljaju sve nas u najboljem svjetlu. Sport u općini Maglaj je jedna od najvažnijih stvari u svakodnevnom životu. Najbolji je ambasador kvalitetnog života, te brana negativnom društvu i stresu koje proizvodi moderno vrijeme. Vrijedni sportisti sa značajnom karijerom iza sebe prve korake su napravili u ovom gradu, ispisujući tako svoje prve uspjehe i putanju ka profesionalnoj budućnosti. Ova manifestacija slavi sport, zdrav život, borbeni sportski duh, rivalstvo i takmičarske ambicije ekipa i pojedinaca, ali i širi fer plej, optimizam i vjeru u život i bolju budućnost“, istakao je načelnik Mahmutagić.

 

Direktorica JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ Rašida Muhić uručila je načelniku Mahmutagiću zahvalnicu za nesebičnu podršku u organizaciji svih sportskih aktivnosti.

 

Tokom dana održat će se prijateljske utakmice sportskih klubova, a od 19,30-21,00 sati utakmica RK “Maglaj“ BiH – RK „Metaloplastika“ Šabac Srbija.

 

 

SVI STE DOBRODOŠLI !

 

 

 

 

Dječaci NK "Novi Šeher"

 

Predstavnik NK "Natron" Maglaj ( Armin Mulabdić )

 

Predstavnik NK "Novi Šeher" ( Jasminko Kapić )

 

Predstavnik OK "Maglaj" ( Nermin  Hanumić )

 

Predstavnik KK "Maglaj" ( Aldin Mehinović )

 

Predstavnik RK "Maglaj " ( Mahir Čaušić )

 

Predstavnici SF "Sportino-Ma" ( Anes Pašić i Admir Mrehić )

 

Direktorica JU Dom kulture "Edhem Mulabdić" Rašida Muhić