• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  14.08.2017

O posjeti turske delegacije općini Maglaj objavljeni članci u mnogim turskim novinama

Delegacija općine Altıeylül nedavno je posjetila općinu Maglaj. U sastavu delegacije bili su pomoćnici načelnika Zekai Kafaoğlu-a: Ahmet Özen, Osman Zeki Şahin, İsmail Berber i Ahmet Şen.

Čelnici su bili jako zadovoljni susretom i idejama koje će potpomoći da projekat bude bolji. Dokaz tome je podatak da su objavljeni članci u mnogim turskim novinama o saradnji ove dvije turske općine što ćete moći vidjeti u prilogu.


Pomoćnik načelnika općine Altieylül jednom od printanih medija izjavio je:


"U Bosni i Hercegovini nismo se osjećali kao stranci. Način života tamo je jako sličan našem u jednu ruku to je i naša zemlja. Baš kao što i naš predsjednik Reccep Tayyip Erdoğan uvijek poruči da je narod Turske uvijek uz narod BiH, tako smo i mi isto prenijeli u Maglaju i obećali da ćemo uvijek biti uz našu braću."
(Novine "Yaşam")

 

Izjava načelnika Mahmutagića za turske novine:


"Kao prvo htio bih se zahvaliti delegaciji općine Altıeylül zbog pređenih kilometara i uloženog napora kako bi nas posjetili. Jako nam se dopao prijedlog projekta, uz sitne zajedničke korekcije nadamo se pozitivnom i kvalitetnom ishodu istog. Mi Bošnjaci, Maglajlije ponosni smo što će stajati zastave Turske i BiH jedna pored druge. Prateći događaje koji su zadesili Tursku 15.jula, imali smo osjećaj kao da se to nama dešava i molili smo se za narod Turske. Mi se nadamo da ćemo uvijek imati vas uz sebe i vašu punu podršku. Neka i nama se desi jedan takav lider kao što je Recep Tayyip Erdoğan."