• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  13.04.2012

U Uzeirbegovom konaku upriličen prijem u povodu 20 godina od formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine

U Uzeirbegovom konaku, gdje se nalazi i Spomen soba šehida i poginulih boraca, upriličen je prijem u povodu 20 godina od formiranja Armije Republike BiH.



Prijemu su prisustvovali članovi Ratnog Predsjedništva općine Maglaj, TO-a, ratni komandanti brigade i bataljona, komandiri četa, nosioci najviših armijskih i policijskih priznanja.



Prisutnima su se obratili Općinski načelnik i predsjednik Organizacionog odbora Mehmed Mustabašić,predsjednica Ratnog Predsjedništva općine Maglaj Aida Smajić i prvi komandant maglajske brigade Sulejman Herceg. U srdačnom razgovoru evocirane su uspomene na ljude i događaje iz perioda 92. - 95., a posebno interesovanje prisutnih izazvalo je obraćanje gdje Smajić koja je govorila o periodu 1991.godine i pregovorima i uslovima koje su pred nju, kao tadašnju predsjednicu Skupštine opštine Maglaj postavljali major Stanković i komanda JNA stacionirana u Doboju.




Općinski načelnik najavio je konkurs za izradu Ratne hornike Maglaja koja će objediniti dešavanja iz perioda 92. - 95.godina.