• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  12.07.2017

Škola fudbala "Sportino-Ma" osvojila treće mjesto u Minhenu

Iz Minhena su se dječaci Škole fudbala „Sportino-Ma“ vratili sa značajnim trećim mjestom na "Olydorf Kupu" i tako još jednom pokazali da su veoma talentovani, te da uspjeh od prošle godine na istom turniru nije bio nimalo slučajan.

 

Tim povodom treneri Anes Pašić i Admir Mrehić posjetili su načelnika Mirsada Mahmutagića i izvjestili ga o tituli koju su dječaci donijeli iz Evrope. Naročito su ponosni obzirom da se radi o turniru međunarodnog karaktera, gdje su bili dječaci iz veoma jakih fudbalskih klubova. Tamo ih je dočekao veliki broj sugrađana i potrudili su se da dječacima bude još jedno divno iskustvo.

 

„Dječaci su vidjeli da se mogu nositi sa velikim evropskim klubovima, konkretno iz Njemačke. Tako da su i ove godine iznenadili nas trenere, ali i potvrdili naš kvalitetan rad s njima, te zalaganje koje zajedno sa njihovim roditeljima zaista mi ostvarujemo“ istakao je trener Mrehić.

 

Načelnik je pohvalio rad Škole fudbala „Sportino-Ma“ i dječacima zaželio svu sreću u budućnosti, te mnogo dobre igre i uspjeha u fudbalu.