• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  10.04.2012

Posjeta šehidskom mezarju Podborik

U okviru obilježavanja 15. aprila - Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine i dvije decenije od početka agresije na BiH, te 16. aprila - Dana oslobođenja Maglaja u Drugom svjetskom radu, danas je izvršena posjeta šehidskom mezarju Podborik.
Imami Medžlisa Islamske zajednice Maglaj koje je predvodio glavni imam h. Izudin ef. Kruško proučili su dovu za duše šehida. Obraćajući se prisutnim roditeljima šehida, predstavnicima boračkih udruženja, te privrednog, političkog i kulturnog života općine, glavni imam h. Izudin ef. Kruško i općinski načelnik Mehmed Mustabašić pozvali su građane da se odazovu obilježavanju ova dva značajna praznika.







Naredni sadržaj je prijem za komandante maglajske brigade, prve komandire bataljona i četa i nosioce armijskih i policijskih priznanja u objektu Uzeirbegov konak, gdje se nalazi i Spomen soba šehida i poginulih boraca. Prijem je u četvrtak, 12.04.2012.godine od 18,00 sati, nakon čega će uslijediti Veče najljepših ilahija u izvođenju hora "Revda" i muzičkog ansambla "Zeleno busenje" ( kino sala Doma kulture od 19,30 sati).