• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  19.06.2017

Mješovita srednja škola Maglaj prva nagrađena škola u BiH od Mreže za izgradnju mira

Učenici Mješovite srednje škole Maglaj sa nastavnicom Nerminkom Pirkić posjetili su Općinskog načelnika sa željom da mu prezentiraju rad sekcije "Obrazovanje za mir", koja redovno održava svoje aktivnosti čiji fokus se nalazi u samom nazivu "mir". Došli su također i s ciljem da sumiraju rezultate koje su ostvarili u prethodnom periodu.Ali najvažniji povod dolaska jeste činjenica da je Mješovita srednja škola Maglaj prva u BiH nagrađena od Mreže za izgradnju mira za aktivnosti mira, tolerancije i ljudskih prava. Nagradu je uručio ambasador Kraljevine Švedske Nj.E.Anders Hagelberg.

Oni tokom cijele godine rade, obavezno učestvuju na konkursima i apliciraju za projekte koje sprovodi Mreža za izgradnju mira. Afirmišu građane o važnosti ljudskih prava, te stvaranju mira unutar društvenih zajednica.

Načelnik Mahmutagić je pohvalio njihov rad i istakao: "Radite kvalitetne stvari, gradite povjerenje i nadam se da će budućnost svih vas mladih ljudi biti manje zatrovana nacionalizmom, a ispunjena jedinstvom u različitosti. Ja ću uvijek podržavati ovakve ideje i sa zadovoljstvom učestvovati u projektima koji se odnose na isto."

Ostavili su načelniku poruku da uvijek bude nasmijan i da dijeli što više osmijeha za što više mira, te da bude dobar vođa i ujedinitelj svih. Također, donijeli su mu poklon spektar fotografija-aktivnosti koje su uspješno sproveli.