• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  26.05.2017

Načelnik Mahmutagić podržao prvu samostalnu izložbu fotografija Adnana Šahmana

U prostorijama Delibegovog hana, značajnog kulturno-historijskog objekta, Adnan Šahman mladi fotograf, održao je prvu samostalnu izložbu. Posjetitelji su mogli uživati u različitim fotografijama, kojima je prikazan prije svega Maglaj iz bezbroj dragocjenih kadrova.

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić podržava mlade, vrijedne i hrabre osobe koje žele da svojim radom doprinesu gradu u kojem žive. U vezi s tim, naglasio je da Delibegov han otvara za svu kreativnu mladost koja želi da promovira svoja umjeća.

„Zahvaljujem se što ste došli na prvu samostalnu izložbu našeg Adnana Šahmana. On je vrijedan i kreativan momak, koji uvijek nosi sa sobom aparat za fotografisanje, škljoca, radi, što je i rezultiralo ovom izložbom u Delibegovom hanu. Ovaj vrijedan kulturno-historijski objekat malo ko ima, a Maglaj ga ima. Zato pozivam mlade da ovako kao Adnan budu kreativni, da ovaj objekat otvorimo za sve, posebno za turiste, koji itekako imaju razloga da svrate u Maglaj. Vjerujem da će biti još kreativne omladine koja će učiniti zajedno sa nama ljeto u Maglaju zabavnim“ , istakao je načelnik Mahmutagić