• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  25.05.2017

Prvo radno iskustvo za maglajske srednjoškolce

Četiri učenika ispred Gimnazije „Edhem Mulabdić“ i Mješovite srednje škole Maglaj danas će steći prvo radno iskustvo, pošto su im vrata otvorile brojne institucije i preduzeća. Učenici generacija dvije maglajske srednje škole Vesna Nalić i Demir Mujagić imaju čast da budu na mjestu Općinskog načelnika i predsjedavajuće Općinskog vijeća. A Elma Husanović i Amar Mujkanović također su smješteni u Službu Općinskog načelnika i Općinskog vijeća, u dijelu za informisanje.

Poput ostalih službenika došli su jutros u Općinu gdje su raspoređeni na pomenuta radna mjesta.

Načelnik Mahmutagić dočekao ih je sa osmijehom i poželio mnogo uspjeha u budućnosti, te da ovaj dan iskoriste za sva pitanja koja ih zanimaju. Uveo ih je u detalje svog posla, te ukazao koliko je važna volja, rad i trud, te da će se sve to jednom zaista isplatiti.

Demir Mujagić koji je danas na mjestu Općinskog načelnika počeo je sa velikim obavezama čim je došao. Obzirom da je četvrtak namjenjen za prijem građana općine Maglaj, Demir je sasluša probleme 21 osobe.



„Osjećaj biti prvi čovjek općine je zaista fenomenalan. Drago mi je što sam tu i što mogu vidjeti kako to sve funkcioniše. Moram priznati da je težak posao, u što sam se uvjerio čim sam došao. Svaki dio ovog posla mi se dopada, osim prijema građana, jer je zaista teško slušati sve te probleme i pronalaziti načine kako bi se oni riješili ili olakšali“ istakao je Demir Mujagić elektrotehničar energetike, koji je ove godine učenik generacije Mješovite srednje škole.

Projekat "Socijalni dan" desetu godinu provodi Udruženje "Infohouse", a Općina Maglaj je dala i svoju podršku.