• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  09.05.2017

ČESTITKA : Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe

Danas obilježavamo Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe, slaveći mir i slobodu.

Svim antifašistima iskrene čestitke povodom 9. maja – Dana pobjede planete zemlje nad fašizmom, podsjećajući ih na velike uspjehe antifašističke koalicije, nakon koga su hrabri i snažni borci uspjeli pobjediti zlo, te prisiliti fašističku Njemačku i njene saveznika na kapitulaciju i uspostavu mira.

Očuvanje antifašističkih vrijednosti, kao temeljnih vrijednosti svakog društva, očuvanje mira, sjećanje na žrtvu koju su podnijeli antifašisti u borbi protiv fašizma za demokratsku i evropski orijentiranu Bosnu i Hercegovinu, naša je dužnost.

Svakim danom je sve veća potreba za jačanjem antifašističkih snaga u svijetu, a posebno u Bosni i Hercegovini. Na scenu se pokušava provući fašizam u svakom obliku s ciljem podjele i uništenja zemlje nam Bosne i Hercegovine.

Sa željom da mir i dobro vlada među ljudima, da otvorenost i uzajamno uvažavanje budu naše zajedničke vrijednosti, čestitamo Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe od srca i pozivamo vas da budete dio svjetskog i bosanskohercegovačkog, antifašističkog pokreta.





PREDSJEDAVAJUĆA OV
Svjetlana Zamboni


OPĆINSKI NAČELNIK
Mirsad Mahmutagić