• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  03.05.2017

Pionirke OK „Maglaj“ ostvarile plasman na završnicu prvenstva

Pionirke Odbojkaškog kluba „Maglaj“ na završnici Federalnog prvenstva u odbojci zauzele drugo mjesto i tako se plasirale na završnicu Državnog prvenstva. Ekipa OK "Maglaj" je zauzelo odlično drugo mjesto u veoma jakoj konkurenciji OK "TROGLAV" Livno, OK "GORAŽDE" i OK "STARS" Živinice. Ekipu je više nego odlično vodio trener Gračić Tarik uz asistenciju trenera Nermina Nine Hanumića.

Odigrane su tri utakmice gdje je zabilježen jedan poraz od domače ekipe "OK TROGLAV" rezultatom 3-0, dok su dvije utakmice završene pobjedom OK "MAGLAJ" sa rezultatim 3-0, u obje utakmice.

Osvojenim drugim mjestom naše odbojkašice plasirale su se u finalni turnir doigravanja za prvaka BiH.
Ovom završnom takmičenju u sklopu OS FBiH predhodilo je takmičenje u Gradačcu gdje su naše djevojčice pod vodstvom trenera Dine Sejmenovića osvojile prvo mjesto u takođe veoma jakoj konkurenciji OK "KULA" Gradačac, ŽOK "SMEČ"Lukavac i UOK "BIHAĆ" i to ubjedljivo bez izgubljenog seta.

Takođe napominjemo da su angažmanom članova Upravnog odbora OK Maglaj obezbjeđeni veoma dobri pripremni uslovi za sve selekcije OK "MAGLAJ" pa samim tim i ovu ekipu koja je u toku kalendarske 2016/17 odigrala preko 35 prijateljskih utakmica gdje su zabilježeni više nego odlični rezultati.


Saopćeno je iz Odbojkaškog kluba „Maglaj“.