• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  17.04.2017

LIR projekat: Produžen rok za prijavu na Javni poziv za realizaciju novih investicija u BiH u 2017. godini

U okviru projekta „Lokalni integrisani razvoj“ (LIR), raspisan je Javni poziv za iskazivanje interesa za podrškom u realizaciji novih investicija u Bosni i Hercegovini, u 2017. godini.

Ovaj poziv za iskazivanje interesa će omogućiti investitorima koji su zainteresovani za ulaganja u proizvodni sektor u BiH, da zajedno sa projektom LIR, osiguraju realizaciju novih investicija koje će uticati na ekonomski rast i kreiranje novih radnih mjesta i prihoda.

Korisnik sredstava po osnovu ovog poziva može biti privredno društvo (MSP) registrovano u BiH, koje je direktno ili indirektno zavisno društvo investitora tj. domaćeg ili stranog fizičkog ili pravnog subjekta. Investitori mogu biti pravna ili fizička lica.

U okviru ovog javnog poziva, projekat LIR će podržati šest (6) novih investicionih projekata u proizvodnom sektoru u Bosni i Hercegovini, od kojih će minimalno četiri (4) projekta biti odabrana u partnerskim jedinicama lokalne samouprave. Prednost pri odabiru imat će projekti koji su usmjereni ka većoj finalizaciji proizvoda, koji su izvozno orijentirani te planiraju stvaranje održivih i kvalitetnih radnih mjesta.

Krajnji rok za podnošenje prijava produžen je do petka, 21. aprila 2017. godine do 17:00 sati.

Prijave moraju biti dostavljene u zatvorenoj koverti preporučenom poštom, kurirskom poštom ili lično (potpisana i datirana potvrda će biti dodijeljena licu koje lično dostavi prijavu) na sljedeću adresu:

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP)
Projekat „Lokalni integrisani razvoj“
UN HOUSE
Zmaja od Bosne bb
71 000 Sarajevo