• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  13.03.2012

Posjeta ministrice Galijašević

U općini Maglaj boravi ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Bernadeta Galijašević. Susrela se sa općinskim načelnikom Mehmedom Mustabašićem i njegovim saradnicima, potom sa direktorima osnovnih i srednjih škola ( tri osnovne i dvije srednje škole) sa kojima je razgovarala o problematici sa kojom se suočavaju u svom radu.



Aktuelizirana su i pitanja okončanja projekta Sportske dvorane u Novom Šeheru, konačnom imenovanju direktora Osnovne škole "Novi Šeher", adaptaciji školskih objekata itd...
Ministrica Galijašević prisustvovala je i programu obilježavanja 54.godišnjice rada maglajske biblioteke, te je sa načelnikom Mustabašićem i direktoricom Ninom Salkić položila cvijeće na Centralnom spomen obilježju u Parku ljiljana.
Svečanosti su prisustvovali i premijer ZDK Fikret Plevljak, ministar za promet i komunikacije Raif Seferović, ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Mirko Trifunović, te predstavnici društvenog, kulturnog i privrednog života općine Maglaj i susjednih općina.