• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  17.03.2017

JU Opća biblioteka obilježila 59. rođendan

Danas je u JU Općoj biblioteci Maglaj upriličen prigodan program, povodom 59 godina postojanja. Nakon polaganja cvijeća na Spomen obilježje 'Park Ljiljana' uz veliki broj gostiju i bibliotekara iz Zeničko- dobojskog kantona program je nastavljen u čitaonici.

Direktorica Nina Bunjevac-Salkić istakla je kako ovaj dan zaista ima veliku vrijednost za sve one koji prepoznaju vrijednost knjige, te ovu ustanovu doživljavaju kao svoju drugu kuću.

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić svojim prisustvom su uveličali ovu svečanost.

„Kultura je jedno polje gdje se sa malo sredstava postižu ogromni rezultati. Jedna je od najvažnijih uloga u lokalnoj zajednici. Čestitam 59. rođendan i želim da nastave nizati rezultate kao do sada. Ponekad se pitam da li je ovo pravi naziv biblioteka, jer smatram da bi se trebala zvati banka obzirom koliko znanja, iskustva i poruka prenosi“ istakao je načelnik Mahmutagić.

Na ovaj značajan dan, dodijeljene su i nagrade najaktivnijim čitaocima, te maglajskim ustanovama sa kojima JU Opća biblioteka ima dobru saradnju.