• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  15.03.2017

Evaluatorski tim za EU Program za oporavak od poplava u Maglaju

U toku redovne eksterne evaluacije koja se sprovodi u ime donatora, a koja je bazirana na procjeni uticaja Programa na oporavak poplavljenih područja, evaluatorski tim je danas došao u Maglaj. Odabrano je 17 općina i gradova na području BiH, koje će pet eksperata obići u periodu od 07. do 20.03.2017. godine.

Općinski načelnik sa saradnicima koji su bili ispred Općine uključeni u aktivnosti Programa za oporavak od poplava, ugostio je evaulatorski tim.

„Dobrodošli u našu općinu, prije svega kao prijatelj našeg Maglaja. Hvala vam na svemu što ste učinili za nas, kao velika porodica koja je mnogo pomogla nakon poplava i klizišta. Hvala i na svim ostalim projektima koji se provode unutar Maglaja. Nažalost, još uvijek imamo objekata koji nisu sanirani od poplava, pa tražimo sve mogućnosti da se i taj problem u konačnici završi“
istakao je načelnik Mahmutagić.

Članove evaluatorskog tima zanimalo je viđenje ovog Programa, načinu na koji je pomogao oporavku od poplava, prioritetima koji su uključeni u sanaciju, te eventualna ocjena svega urađenog.

Po završetku sastanka, eksperti sa predstavnicima UNDP-a i Općine Maglaj obišli su nekoliko stambenih, javnih i infrastrukturnih objekata, te poljoprivrednih korisnika kako bi se izvršila procjena kvaliteta provedenih aktivnosti na terenu.