• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  09.03.2017

Delegacija humanitarne organizacije "Malteser" iz Njemačke posjetila Općinskog načelnika

Delegacija humanitarne organizacije „Malteser“ iz Njemačke koju predvodi Jürgen Briegel posjetila je Općinskog načelnika Mirsada Mahmutagića zajedno sa predsjednikom HO „Merhamet“ MDD Hajrudinom Šahićem, direktoricom Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj Sanelom Omerović, direktorom Regionalnog odbora „Merhameta“ Travnik Kenan Vrbanjac i predsjednikom Izvršnog odbora „Merhameta“ Semizom Bajramovićem.

Općinski načelnik zahvalio se na dolasku i u razgovoru istakao je potencijale općine, te upoznao prisutne sa kapacitetima turizma koje posjeduje Maglaj.

„Želim vam iskrenu dobrodošlicu u Maglaj i da zahvalnost za sve što ste do sada učinili za našu općinu. Nadam se da ćemo nastaviti i pojačati saradnju. Cilj nam je otvoriti Maglaj u punom kapacitetu. Imamo mnogo vrijednih kulturno-historijskih spomenika, prirodnih ljepota u koje vrijedi ulagati“ naglasio je načelnik Mahmutagić.

Jedan od predstavnika „Maltesera“ istakao je da žele pomoći i pružiti maksimalnu podršku u projektima bez obzira na bilo koje opredjeljenje, te da im je važno da to sve doprinese razvoju svakodnevnog života.